DVL Dansk Vinder Liga for ungdomme
 • DVL prøver krafter med klatrevæg

  0
  scissors
  juni 8th, 2015vanderenInfo

  På kræfter med klatringHer på DLV er der altid tid til at prøve kræfter med nye projekter og i denne måned er valget faldet på klatring. Vi har simpelthen besluttet at prøve kræfter med den berømte klatrevæg i Aalborg. Klatrevæggen er lavet af det nordjyske firma Abekatten, som står bag nogle af de største og bedste klatrevægge i landet. Derudover kan det jo lige nævnes at det er Danmarks højeste og, ifølge mange eksperter, den mest spektakulære indendørs klatrevæg vi har, så det må da være den perfekt udfordring for DLV eleverne her i slutningen af måneden. Umiddelbart lyder en 20 meter høj klatrevæg måske ikke af meget, men hvis du har prøvet at stå foran nogle af de lidt mindre klatrevægge og kigget op, så ved du at det bestemt kan være en skræmmende fornemmelse. Du har sikkert stået på 10m og kigget ned i vandet og tænkt, hold da op, der er godt nok langt ned. Her kommer du op i cirka dobbelt højde hvis du når toppen af klatrevæggen.

  Eksempel på en rund klatrevægEn af grundenen til at vi prøvet kræfter med en klatrevæg, er selvfølgelig også at sætte lidt mere fokus på sporten klatring. En sport som stadig ikke er specielt stor her i Danmark, men alligevel i kraftig vækst. Der er faktisk flere forskellige discipliner inden for klatring. F.eks Bouldering som er klatring uden sele på store sten eller stenlignede elementer. Så har vi den lidt mere kendte disciplin Sportsklatring som foregår med og hjælpere. Vi har traditionel klatring på klipper og så har vi selvfølgelig almindelig bjergbestigning.
  Da Danmark jo fra naturens side, ikke lige er det mest optimale at klatre i, så har vi her i landet selv været nød til at lave vores egne klatrebaner og klatrevægge, og netop derfor er vi blevet så gode til det, faktisk er vores klatrevægge blandt de bedste i Europa og den klatrevæg i Nordkraft som vi skal prøve kræfter med, er ingen undtagelse. Vores elever bliver testet både fysisk og mentalt når de skal forsøge at klatre til top af den 20 meter høje væg, og for lige at gøre det hele lidt mere spændende. Så er det sat et gavekort på 500 kroner, samt et klatre diplom, på højkant til den som klare turen til toppen hurtigst, inden for de 2 timer som vi har væggen i. Det kan hvis kun blive en sjov og spændende dag og vi ser frem til stor fremmøde inden vi sætter kurs mod Aalborg. Alt klatreudstyr vil være at finde i hallen, så medbring kun noget solidt fodtøj og noget tøj som er til at bevæge sig i.

  Ønsker du at læse mere om klatrevægge så kontakt Abekatten A/S på
  Abekatten.dk
  Voerbjergvej 40 R
  9400 Nørresundby
  +45 9819 3930

  klatring