DVL Dansk Vinder Liga for ungdomme
 • Teknik og Data

  0
  scissors
  oktober 7th, 2013vanderenInfo

  Det at være sekretær er bestemt ikke længere hvad det har været – På kontoret hvor jeg arbejdet har de lige udskiftet deres gamle bogførings system med et splitter nyt ERP system – Microsoft Dynamics GB med integreret business intelligence reporting, så nu skal man jo nærmest være uddannet IT tekniker for blot at kunne indtaste datoen for næste møde. Ideen lød sådan set rigtig smart da sælgeren kom og ville sælge os dette nye ERP system og selve installationen og opsætningen gik også over alt forventning, ofte bliver den slags større IT projekter jo flere måneder forsinket, men de løste faktisk opgaven inden for den planlagte tid. Det smarte ved business intelligence softwaren er at systemet nu selv er i stand til at trække data for alle mulige kataloger i system, holde disse op imod hinanden og finde forskellige svagheder og styrker i vores virksomhed, lave avancerede rapporter som vores sælgere kan bruge til at overbevise vores kunder om at de lige netop skal vælge os eller af cheferne for at måle effektiviteten på vores ansatte og firmaet generelt. Det er blot et problem med dette nye smarte projekt. Det er jo slet ikke til at finde hoved og hale i, det er så mange forskellige funktioner og muligheder at mig som almindelige sekretær nærmest ikke engang kan finde ud af at sende en email i vores nye system. Så selv om alle taler om fremtiden ved teknik og data er det bestemt ikke noget for alle. Især et stort ERP system som Microsoft Dynamics GB er bestemt ikke det lettest at sætte sig ind i som almindelige person.

  Nogle af disse analyse værktøjer kan også installeres på en moderne smartphone som f.eks. en Iphone 7. Har du se vores nye side med info om Iphone 7 covers? Hvis ikke så se mere på – http://www.dvl-ung.dk/vaelg-de-bedste-mobil-cover-til-iphone-7/

  Heldigvis skal vi her i næste uge se nærmere på hvad vi kan forvente af det nye BI og ERP system og hvordan vi i praktisk kan benytte det bedst muligt. De regner åbenbart med at alle lige fra sælgere til rengørings personal skal til at benytte systemet på den ene eller anden måde. Jeg tvivler nu selv på at specielt mange kommer til at benytte det som planlagt, men ideen er nu meget godt, så med lidt træning kan det da være at vi ligefrem kommer til at få lidt glæde af det. Det må tiden jo vise. Nu vil jeg i hvert fald prøve at lære lidt mere om dette Dynamics GB system og se om det ikke skulle kunne lade sig gøre. Men ikke mere brok herfra, nu vil jeg gå tilbage og slappe af med en god bog og ikke tænkte mere over teknik og data. Hvad enten det kan køre på en iphone 7 mobil telefon eller ej.

  Hvis du har lyst at læse mere om ERP og business intelligence kan du finde mange flere informationer her under vores kildehenvisninger.