DVL Dansk Vinder Liga for ungdomme
 • Valg af kostumer til Aalborg Karneval

  0
  scissors
  februar 19th, 2015vanderenInfo

  Så er det snart igen tid til det store karneval i Aalborg, og igen har vi her på Dansk Vinder Liga, planer om at deltage med et hold. Temaet i år er Tabu, så derfor er det lidt af en udfordring at finde de perfekter kostumer, som passer til både vores gruppe og til årets tema. De sidste 2 år har vi deltaget i Aalborg karneval, og det har begge gange været en fornøjelse at være med. De regner med at der i år kommer over 60.000 deltagere som næsten alle er klædt ud i festlige kostumer. Sidste år var jeg klædt ud i et speciel designet pirat kostume. I år har vi endnu ikke besluttet os får hvad type af udklædning vi skal have på. Kravene er blot at det skal passe til temaet, og passe ind i vores egen gruppe. Et oplagt valg ville selvfølgelig være at vælge noget som passer til alt den fokus der har væres på islamisme det seneste år, men det er jo næsten for nemt. Ellers er det blot at slippe fantasien løs, og prøve at være så kreativ som man kan være.

  Når man så skal finde det helt perfekte kostume, skal man så handle online i butikker som f.eks. Kostumeoutlet.dk, eller lokalt som eksempelvis Karnevalsshoppen? Fordelen ved at handle lokalt er at man spare, den efterhånden temmelig høje fragt. Men udvalget er ofte lidt mere begrænset i de lokale butikker.

  Se mere: De bedste oktoberfest kostumer

  Hvilket kostume skal man vælge?

  Det skal ikke være et af de almindelige valg som et ninja kostume, Pocahontas kostume eller et af de mange tyroler kostumer som vi har liggende fra i efterårs. Gerne noget mere specielt. Måske skulle man fokusere på noget lidt mere erotisk, det vil jo også passe temaet og sikkert været et stort hit her på DVL. Jeg tror at her i eftermiddag smutter mig og Peter ind til karnevalsshoppen og se hvad mulighederne er. De har et lidt større udvalg derinde i selve butikken end hvis man kigger på deres online butik inde på karnevalsshoppen.dk. Jeg regner nu ikke med at vi køber et færdigt kostume, men laver noget selv fra bunden. Det kan dog godt være at vi køber sminke, parykker og tilbehør derinde. En ting er sikkert, jeg vil finde den perfekte udklædning i år, og gøre mit for at det bliver et super karneval igen i år.

  Flere af mine venner er efterhånden begyndt at syntes, de er ved at være for gamle til Aalborg karneval, men jeg vil nu mene vi stadig har et par gode år igen, hvor vi kan give den fuld gas med kostumer og udklædning i høj kvalitet.

  Hvorfor klæde sig ud i kostumer og tage til karneval?

  Men hvorfor er det lige så fedt at være klædt ud og tage del i karnevallet? For det første er det jo altid sjovt at få lov til at feste igennem mens man er udklædt i kostumer. Man spiller lidt mere på den personlighed man er klædt ud som. Det fjerne ligesom en del af ens hæmninger og man kan tillade sig en smule mere. Det mærker man også tydeligt mens man går gennem byens gade med alle de andre deltagere i deres karneval. Der er en rigtig god stemning, både blandt de gamle og de unge, især i de første timer, inden at folk begynder at blive alt for fulde. Hele festen sluttes af med et brag inde i kildeparken, hvor der vil være masser af fed musik fra kendte og mindre kendte bands og DJs Efter en 2-3 timer i kildeparken, plejer at vi smutte ind til byen og finde en billig restaurant, noget som er nemt i Aalborg. Efter maden så går turen som regel ind til Jomfru anegade hvor vi fester igennem til langt ud på natten og turen atter går hjemad, efter hvad der højst sandsynlig bliver en super god dag.